dsfsd

Beschikbaarheid leningen blijft toenemen

De laatste maanden is er steeds vaker nieuws over het aantal leningen, de bedragen die geleend worden en de nieuwe aanbieders die het geld hebben om de projecten en ideeën waar te maken van de mensen die wel de plannen hebben, maar niet de middelen. Het lijkt er daarmee op dat de vraag naar leningen sterk gegroeid is. Dat is slechts één kant van het verhaal. De vraag naar leningen is inderdaad gegroeid, het taboe is minder groot geworden en voor veel gezinnen is de noodzaak hoger geworden, waarmee zij gedwongen worden tot lenen. Maar de andere kant van het verhaal mag ook niet vergeten worden. Dat is de kant van de beschikbaarheid. Er zijn steeds meer mogelijkheden om geld te kunnen lenen en juist door de gestegen beschikbaarheid is er veel meer aandacht voor leningen en kredieten. Het is gemakkelijk geworden, en ook dat is een reden voor het gestegen aantal leningen.

Een verschuivende markt

Het is niet lang geleden dat de meeste mensen gedacht hebben dat alleen de banken leningen verstrekten. Ook op dat moment was dit niet de volledige waarheid, maar de maatschappij dacht doorgaans dat de banken het geld hadden, en daar moest je heen voor een lening. Tegenwoordig is die illusie niet eens meer hard te maken. De mensen weten dat de banken altijd moeilijk doen over geld en voorwaarden en het imago van de banken heeft een flinke deuk opgelopen. Als gevolg daarvan hebben andere instellingen en bedrijven zich op de markt weten te zetten, die een beter imago hebben gekregen. Zij verstrekken geld tegen hogere rentes, maar hebben betere voorwaarden en doen minder moeilijk. Het is bekend dat de banken niet de enige zijn, en steeds meer mensen zoeken naar geld op het internet. Het is makkelijker, duidelijker, en anoniemer.

Dit heeft een gevolg voor de beschikbaarheid van de leningen. Hoe meer aanbieders er zijn, hoe lager de drempel naar een lening of een krediet wordt. Met de grotere beschikbaarheid van de leningen, zijn er meer mogelijkheden en komen de leningen vaker in het nieuws. Aangezien steeds meer mensen er aandacht aan besteden, wordt ook de kennis over het lenen van geld steeds groter en dat is een goed uitgangspunt voor gezonde leningen die op een verantwoorde manier afgesloten zijn. En met de rentes van tegenwoordig is het taboe ook niet vast te houden. Het enige taboe dat er nu nog is, is het taboe op sparen, omdat je daarvoor bijna bij moet betalen.