index

Besparingen als manier om geld te verdienen?

Geld lenen en daarmee geld verdienen, het is mogelijk, maar technisch gezien is de opmerking verkeerd. Wanneer het gaat om besparingen, dan wordt er geen geld verdiend, er wordt minder geld uitgegeven waardoor er meer overblijft. Vaak zijn dit de investeringen die flinke besparingen op kunnen leveren, maar die ook veel geld kosten direct. In die gevallen kunt u het beste denken aan renovaties aan het huis of het vervangen van producten die eigenlijk al langer aan vervanging toe waren.

Besparingen zijn vooral te vinden binnen het renoveren van huizen en dan wordt al vaak gekeken naar de manieren om beter te isoleren. Zoals spouwmuurisolatie, om er maar eens eentje te noemen. Het aanleggen van spouwmuurisolatie kan jaarlijks honderden euro’s besparen aan energie, omdat het warm houdt in de winter en koel houdt in de zomer. Wanneer u een lening af kunt sluiten die gunstig is qua voorwaarden, heeft u deze lening er meestal al binnen een paar jaar uit. Dat moet ook wel, want de isolatie verdient zichzelf al terug binnen minder dan tien jaar. Investeert u meer in isolatie door andere delen ook te isoleren, dan wordt de winst nog groter.

Hetzelfde geldt uiteraard voor oude apparaten die veel meer stroom gebruiken dan de nieuwere varianten. Wanneer u hier een investering in kunt doen met een lening, dan bespaart u zichzelf aardig op de stroomkosten. Wanneer de daling in kosten hoger is dan het bedrag dat u betaalt aan rente, dan is er sprake van winst. Het nadeel aan deze manier van geld verdienen is dat het een trage manier is van besparen, maar het is er wel eentje die elke maand weer terug komt en daarmee is het een favoriet onder veel mensen die graag geld willen besparen.

Verdienen door een lening af te sluiten?

Geld verdienen door het afsluiten van een lening is dus wel degelijk mogelijk, maar het is vaak een kwestie van lange adem en zoals al eerder gezegd werd in dit artikel, alle factoren moeten meewerken om het ook daadwerkelijk goed rond te kunnen krijgen. En, om het voor elkaar te kunnen krijgen, moet er vaak veel gerekend worden. Maar wanneer het eenmaal gelukt is, is het reden voor een feestje!