nieuws

De slechtste manieren om geld te lenen op een rijtje

Geld lenen is af en toe gewoon nodig. Er is een tekort dat opgevuld moet worden en dat kan op verschillende manieren. Nu zijn er heel veel goede manieren te bedenken, maar vandaag willen we de aandacht even op een andere manier op het onderwerp vestigen. Veel mensen komen namelijk in de problemen omdat zij op een slechte manier een lening afgesloten hebben, terwijl dat helemaal niet nodig is. Wat zijn nou een aantal sterke voorbeelden van manieren waarop je zeker geen lening af zou moeten sluiten?

Het gewenste bedrag laten bepalen

Je hebt een bepaald bedrag nodig. Dat mag duidelijk zijn, anders zoek je geen lening. Wie echter het bedrag de lening laat bepalen, die gaat namelijk finaal de fout in. Het meest bepalende zou moeten zijn wat je per maand zou kunnen betalen aan de lening. Wanneer je meer moet betalen dan dat er binnenkomt, dan maak je een groter probleem op de langere termijn en op die manier is niemand geholpen. Ga dus altijd uit van wat je kunt betalen en reken daaruit terug wat je kunt lenen.

Lenen omdat je snel iets wilt kopen

Een nieuwe auto, een nieuwe telefoon, een nieuwe computer, het zijn allemaal slechte redenen om geld te lenen. Wanneer je het niet echt nodig hebt, dan is het beter om eerst wat geld op te gaan sparen. Je hebt het product namelijk toch niet nodig en na een week of twee zal je spijt hebben van de aankoop. Op dat moment kun je er al niet meer het volle bedrag voor terugkrijgen en dat is spijtig, want de lening zal je op deze manier geld gaan kosten.

Het komt wel goed

Een slechte instelling bij het afsluiten van een lening, is er van uitgaan dat het allemaal wel goed zal komen en dat er in de toekomst meer geld zal zijn. Wanneer dat niet het geval zal zijn ontstaat er een enorm probleem omdat de lasten hoger liggen.

Het meest belangrijke bij het afsluiten van een lening of een krediet is dus op te letten wat het huishouden of het bedrijf kan dragen. Hoeveel kun je betalen aan rente en aflossing en is er een lening die je daar in zou kunnen passen? Als dat het geval is, dan kun je kijken hoeveel geld er precies nodig is, want dan weet je ook dat je eventueel direct een handtekening zou kunnen zetten onder het contract.