index

Wat bekent negatieve rentes voor de markt?

De internationale markt zal binnen de kortste keren te maken krijgen met een sterke stijging in interesse in financiële producten, maar Nederland blijft op dit vlak nu al sterk achter. Er is weinig krediet en er worden weinig leningen uitgeschreven, ook richting zakelijke klanten niet.

Daar moet echter een kanttekening bijgemaakt worden. Het gaat hier om leningen vanuit de banken en de Nederlanders weten al langer dat de beste rente en voorwaarden niet te vinden is bij deze instellingen. Het is beter om te kijken naar de kredietverstrekkers die buiten de bank om te vinden zijn. Dan valt al snel het één en ander op.

rente-negatief-impact-op-markt

Er zijn meer aanbieders, er zijn meer mogelijkheden en in veel gevallen is er ook meer geld te krijgen tegen een lagere rente. Dat was tijdens de crisis al een goede oplossing, maar ook op het moment van herstel, zo vlak na de crisis, is het verstandig om deze aanbieders ook in de gaten te houden, zodat het duidelijk is waar de beste leningen afgesloten zouden kunnen worden.

De kans dat deze aanbieders met negatieve rentes gaan werken, die is echter volledig uitgesloten, maar om nou een Spaanse lening aan te gaan vragen om een paar procent te besparen, dat is toch voor de meeste mensen ook weer niet de moeite waard.