sms

Wat is een SMS lening?

Wanneer u reeds bekend bent bij de verstrekker van kredieten in kwestie, is het soms wel mogelijk een lening af te sluiten via SMS. We spreken dan van kleinere leen bedragen tot 1000 euro, en over mini krediet als het leen type.

Omdat na de eerste succesvolle lening een SMS bericht volstaat voor een nieuwe lening wordt er naar mini kredieten dikwijls gerefereerd als SMS leningen. Wanneer u op deze wijze een lening afsluit, is deze meestal binnen 2 uren gerealiseerd en beschikt u over het leenbedrag.

Voor dit gemak en de hoge snelheid betaald u echter wel een prijs, en wel de hoofdprijs, want mini krediet is definitief de duurste vorm van lenen, die u kunt aangaan. Ten eerste is de looptijd erg kort, en kan variëren van enkele dagen tot ongeveer een maand. Binnen deze periode moet het geleende bedrag volledig worden afgelost en dat is inclusief de rente. Deze rente ligt vele malen hoger dan normaal, en tarieven zo hoog als het driedubbele van reguliere rente tarieven zijn niet ongewoon wanneer u een mini krediet gaat aflossen.

Hier staat wel tegenover dat voor het afsluiten van dergelijke sms lening geen BKR toetsing noodzakelijk is, dus ook met een negatieve registratie bij het Bureau krediet Registratie in Tiel, kunt u gewoon een dergelijke lening aanvragen, en in de meeste gevallen gewoon krijgen.

Kortom, lenen via SMS kan wel, maar u dient reeds eerder bij de verstrekker te hebben geleend zodat deze over uw gegevens beschikt. Houdt wel rekening met de vele malen hogere tarieven, en zeer korte aflos periode die erop volgt. Een SMS lening is gemakkelijk en snel, maar daar betaald u dan ook naar. Het is daarom dan ook af te raden al te snel naar deze gemakkelijke vorm van lenen te grijpen en alleen een dergelijke lening aan te gaan als u de draagkracht hiervoor heeft om deze probleemloos weer af te kunnen lossen, binnen de gestelde termijn. Bij het in gebreke blijven hiervan, kunnen grote problemen ontstaan, en zult u ook in de toekomst niet meer kunnen lenen bij deze krediet verstrekker.